Středa 29.8.2018 přípravné utkání UP Olomouc U19 – BK Lipník „A“ 72:73

Basketbalový klub Lipník nad Bečvou

Středa 29.8.2018 přípravné utkání UP Olomouc U19 – BK Lipník „A“ 72:73

K prvnímu letošnímu přátelskému utkání jsme vyjeli do Olomouce, kde nás čekala konfrontace s místní ligovou juniorkou. Za sebou jsme měli pouze jediný trénink a podle toho taky hra vypadala. Soupeř vyrukoval ze značnou motivací ukázat se nejen proti můžum, nýbrž také proti loňskému účastníkovi 2. ligy. Nutno také podotknout, že jsme na utkání odcestovali v namixované sestavě družstev A i B a v mnoha momentech určitá nesehranost a nezažité automatismy byly znát.
První čtvrtinu jsme zaostávali. Zjistili jsme, že tempo utkání je jiné než tomu bývá na letních venkovních placech. Soupeř umě zvládal hru 1na1 a dokázal skórovat i z těžkých pozic. Nás držela nad vodou zéjmena podkošova dvojce Sedlařík – Brázda. Ve 2. čvrtině jsme přitvrdili, soupeři tvrdá hra moc nevoněla a v této části utkání dokázali domácí vstřelit pouze 6 bodů. Do poločasu jsme šli cca s 10ti bodovým náskokem. Vše nasvědčovalo k tomu, že utkání ve 2. půli již v klidu dohrajeme, opak byl ale pravdou. Soupeř se rozstřílel a několika střelami zpoza trojkového oblouku skóre dorovnal. Po celý druhý poločas jsme si udržovali cca 5ti bodový náskok, soupeř se v posledním útoku trojkou dotáhl až na jediný bod, nicméně utkání jsme pak již bez problémů dohráli.
Dá se říci, že utkání nám otevřelo oči. Ač někteří z nás odehráli utkání naposledy 15.března, nelze říci nic jediného než že musíme zabrat. Každý ze soupeřů se proti nám bude chtít ukázat a vykáže větší úsilí než je obvyklé. Už první utkání v Postřelmově nebude nic lehkého a jestli si myslíme, že to půjde samo, tak rozhodně nepůjde!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *