BK Lipník A – BCM Olomouc

Basketbalový klub Lipník nad Bečvou

BK Lipník A – BCM Olomouc

86:77
(18:22 37:39 62:60)

Zápas poslední naděje, i tak by se dal charakterizovat souboj s favoritem z Olomouce. Předpoklady na úspěch v utkání vskutku pro nás moc velké nebyly. Z různých důvodů jsme se museli vypořádat s abcencí Tomáše Brázdy, Michala Pospíšila, Robina Petráka a Michala Mackovíka. Stále není fit ani Michal Frélich. V počtu 6 hráčů tak musel opět obléci dres Tom Sedlařík….ještě že tak udělal.

Dalo se předpokládat, že hosté přijedou s nejlepší možnou sestavou. Chtěji postoupit do 2. ligy, čemuž jim napomáhá značná základná pendlů z prvoligového UP Olomouc. Sestavu hostujícího družstva tvoří nadále mladíci z úspěšné kategorie U19 a někteří olomoučtí matadoři, jako Petr Nátěsta či Marek Sedláček. Handicapem hostů v pátečním klání byla absence podkošového hráče. V útoku nám tak vznikali missmatche, kdy Toma Sedlaříka bránil vždy menší hráč, což hosté řešili agresivním přístupem na míč okamžitě, kdy Tomovi doputoval do rukou. Missmatch vznikl však i na druhé straně, kdy na Toma v obraně vyšel jeden ze dvojce křídelníků Hanuš – Sedláček. Nutno říct, že v konečném důsledky si Tom v obraně vedl náramně.

Hosté produkovali rychlý basketbal založený na dobré střelbě a hře 1na1. Absolutně vyklízeli podkošový prostor pro vniky. První tři čtvrtiny nám tímto Olomouc dělala velké problémy, rychlý perimetr jsme na nohách stíhali s velkými obtížemi (spíše ne než ano) a pokud jsme si odstoupili, hosté trestali trojkou. Na druhou stranu i nám se dařila střelba, místy jsme využili rychlého přechodu a snadného koše z protiútoku a také jsme dokázali vhodně využít dispozic Toma Sedlaříka. Každopádně tři čtvrtiny jsme dotahovali. Úzká rotace napovídala tomu, že nám dojdou síly. Leckdo očekával, že soupeř nás nějakou šňůrou zlomí a vyhraje o 20. Paradoxně jsme to byli my ve 4. části, kdo využil výpadku soupeře. Paradoxně jsme to byli my, kdo odskočil na dvouciferný rozdíl a paradoxně jsme to byli, kdo v závěru vypadal že je v lepší kondici.

Prakticky v 6 hráčích (coach Ota více coachoval než hrál) jsme dokázali soupeře udolat a to dokonce rozdílem 9 bodů, což znamená, že máme se soupeřem lepší vzájemný zápas a dostáváme se před něj. Před zápasem pro některé z nás nemyslitelné. Někteří z nás by brali i prohru o 20 jako přijatelnou. Tímto jsme se dostali zpátky do hry o prvenství v soutěži.

Děkujeme všem za skvělou podporu!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *