UP Olomouc B – BK Lipník A

Basketbalový klub Lipník nad Bečvou

UP Olomouc B – BK Lipník A

63:71
(19:20 34:42 47:59)

Ke klíčovému utkání před Vánocemi jsme odjížděli do Olomouce na palubovku místního béčka Univerzity Palackého. Chyběli nám Michal Pospíšil a Michal Frélich, kterého stále trápí zranění zad. Počet hráčů tedy nebyl nikterak valný a to 9.

První čtvrtina byla zcela vyrovnaná, úspěšná zakončení byla k vidění na obou stranách. Problémy nám dělal zéjmena náš bývalý spoluhráč Lukáš Kachyňa, jehož rychlost v kombinaci s výškou byla pro náš velmi obtížně řešitelná. Na konci druhé půle jsme dokázali zhodnotit naši největší zbraň a to kvalitní obranu spojenou s rychlým přechodem do útoku. Náš výkon eskaloval ve čtvrtině třetí, kdy jsme předváděli svůj vrchol v utkání. Vedli jsme již skoro o 20 bodů a vypadalo to, že domácí jsou na ručník. Ve čtvrtině čtvrté však nastaly problémy. Individualistické pojetí hry, špatný spacing a mnoho zbytečného dribblingu na perimetru vedlo ke zběsilým zakončením, zatímco soupeř se dokázal prosazovat jednoduše a bod po bodu ukrajoval ze skóre. Drama vrcholilo ke konci utkání, kdy se domácí dostali na dostřel 5 bodů. Naštěstí jsme zachovali chladnou hlavu, počkali si na fauly soupeře a trestali ze šestek.

Zápas dobrý, na UP se nám dlouhodobě nedaří a utkání bylo extrémně klíčové z hlediska udržení našich nadějí na příčky nejvyšší. Dobře zahráli Jirka Siegfried s Tomem Brázdou, nicméně bylo to především opět v obraně, která nám prostě funguje. Jen škoda, že rychlou hru jsme schopni aplikovat jen někdy, nikoliv stále.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *