13.1.2018 BK Lipník – BK Krnov 77:73 po prodloužení (16:19 30:39 47:55)

Basketbalový klub Lipník nad Bečvou

13.1.2018 BK Lipník – BK Krnov 77:73 po prodloužení (16:19 30:39 47:55)

První soutěžní víkend v Novém roce jsme na své palubovce přivítali družstva Krnova a Šumperka s nadějí, že konečně prolomíme černou sérii a uspějeme. Své naděje jsme vkládali především do nedělního utkání se Šumperkem, opak byl nakonec pravdou.
Krnov, jenž jsme hostili v sobotu, se opírá zéjmena o služby svých odchovanců Kuby Blažka a Michala Čarneckého. Pro méně zběhlé basketbalové fanoušky se jedná o hráče, kteří svou kariéru strávili na palubkovách Mattoni NBL a své zkušenosti mají i s reprezentací. Nejedná se tedy o druhořadé hráče nejvyšší soutěže, nicméně o základní stavební kameny svých družstev ve své době. Pro nás, naštěstí, Krnov dorazil bez Čarneckého a také bez dalšího klíčového hráče Strniska, avšak v sestavě s Blažkem.
Již první minuty ukázali, že Blažek je alfa a omega celé hry Krnova a bez něj by se hosté řadili kvalitativně k lepším družstvům v oblastním přeboru.
Pro nás byli důležité v tomto utkání dva faktory: nevybrali jsme si žádnou slabší chvilku, ačkoliv hosté prakticky celý zápas vedli a ubránili jsme Blažka, se kterým si skvostným způsobem poradila dvojice Brázda – Pospíšil.
K průběhu utkání:
Nezačali jsme dobře. Hosté si rychle vypracovali náskok 10 bodů, obratem jsme však kontrolovali střelbou z dálky a drželi tak krok. Druhou čtrtinu soupeř ještě více zabral a do šaten si tak vzal náskok 9 bodů. Vyrovnaná 3. čtvrtina nic neřešila, klíčová z našeho pohledu byla ta 4. Soupeře jsme rychle dotáhli, zéjmena perfektní obranou a následně úspěšnou střelbou v podání Sedláčka (2 trojky) se ujali až 6 bodového vedení. Následoval však půst, hosté otočili a 22 sekund před koncem vedli o 64:66. Díky úspěšným šestkám jsme srovnali, nicméně soupeř měl ještě 8 vteřin k dobru na rozhodnutí. Nedal a šlo se tak do prodloužení. V něm zaplněná hala sledovala skutečné drama, hosté vedli již o 5 bodů, avšak následoval z naší strany další obrat, režírován zéjmena dvojící Pospíšil Michal – Sedlařík. Ze stavu -5 jsme se dostali do stavu +4 a zápas již nepustili.
Obrovskou kaňkou na utkání bylo vážné zranění Davida Pospíšila, který má zřejmě utržený vaz v koleni a čeká jej dlouhá pauza
Děkujeme všem za úžasnou podporu za cestou k prvnímu vítězství, snad ne poslednímu.
Střelci: Školoudík 21, Brázda 16, Pospíšil Michal 12, Sedlařík 8, Sedláček 6, Žídek 6, Schuster 4, Pospíšil David 4

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *